Psihologii ne avertizează sa nu folosim aceste fraze niciodată când vorbim cu copilul nostru!

Psihologii ne avertizeaza sa nu folosim aceste fraze niciodata cand vorbim cu copilul nostru! Este un fapt cunoscut,ca nimeni nu este perfect si toti oamenii fac greseli.

Dar, parintii ar trebui sa fie constienti de faptul ca in ochii copiilor lor nu sunt numai oameni, ci si pazitori, creatori si ocrotitori. Intr-un mod specific, parintii sunt super-eroi.

Psihologii explica faptul ca, comportamentul parintilor este o parte cruciala a psihicului copilului. Copiii invata orice pas posibil in viata lor de la parintii lor si ei urmaresc, asculta si amintesc cum sa se ocupe de problemele si greselile lor si cum sa se comporte in anumite situatii. Psihologii va sfatuieste sa acordati o atentie speciala cuvintelor pe care le folositi in timp ce vorbiti cu copilul dumneavoastra.

Acestea sunt frazele pe care nu ar trebui sa le spuneti NICIODATA copilului dumneavoastra:

„Esti fara valoare”
Parintii sunt imaginea mentala a copilului lor si aceasta fraza va deteriora doar increderea de sine a copilului. Expertii medicali explica faptul ca auzul ca este lipsit de valoare va trimite copilul intr-o calatorie nesfarsita in care el sau ea va cauta validarea si aprobarea celorlalti oameni si a lumii exterioare. Daca copilul dvs. a facut o greseala, ar trebui sa-i spuneti: „nu este ziua ta buna” sau „o vei face mai bine data viitoare” sau „nimeni nu este perfect”.

“Nu mai plange chiar acum”
Copii plang cand cad si simt durere, dar plang, de asemenea, cand stiu ca vor fi pedepsiti. Plansul este o emotie care iese chiar daca nu exista nici un motiv sa plangi. Motivul pentru aceasta este ca, copiii nu au control total asupra emotiilor lor, iar psihologii explica faptul ca cei mici au dreptul sa-si exprime modul in care se simt. Daca ii spui copilului tau sa nu mai planga, doar ii va suprima emotiile si va pastra totul inauntru si este mult mai rau.

Exclusiv! Inca un iesean i-a dat foc sotiei! Femeia a ajuns de urgenta la spital

„Sunt dezamagit de tine”
Parintii au tendinta de a spune aceasta fraza copiilor lor, cand copilul se simte deja rau in legatura cu actiunile sale.Cu toate acestea, chiar daca sunteti dezamagit de ei, nu ar trebui sa spuneti acest lucru copilului dumneavoastra.
In schimb, ar trebui sa va indrumati copilul pe calea cea buna si sa-l ajutati sa inteleaga ce greseala a facut.

„Nu este (ceva) suficient”
Nu trebuie sa-i spui niciodata copilului „nu esti destul de bun”, asa ca in acest fel vei picta o imagine restransa a lui in perceptia lui. Aceasta expresie va face copilul sa se simta ca si cum ar lipsi ceva pentru a fi suficient de bun pentru ei insisi. “Baietii / fetele mari nu se sperie” .Frica este o emotie care ii aminteste pe oameni sa fie mai atenti. Deci, daca spuneti copilului dvs. ca „baietii mari / fetele nu se sperie”, copilul va incerca sa suprime frica si asta il va invata sa fuga de ceea ce ii sperie.

Psihologii explica faptul ca aceasta fraza va invata copilul sa nu se confrunte cu teama sau problema in viata ulterioara. Parintii ar trebui sa le spuna copiilor ca este perfect bine sa se sperie si, de asemenea, ar trebui sa incurajeze copiii sa faca ceea ce trebuie atunci cand sunt speriati de ceva.

loading...