Dacă doi oameni sunt destinați să fie împreună – ei sunt legați cu un fir invizibil karmic

Este păcat că noțiunea de ”suflet pereche” a început să fie percepută de mulți ca un clișeu, pentru că legătura puternică dintre două persoane și sufletele lor – este un simbol pozitiv al conexiunii și fericii oamenilor.

EWAO scrie că fundamentele acestui concept sunt stabilite în opera ”Banchetul” lui Platon, unde Aristofan susține că omul este o creatură cu opt membre și două capete. Se pare că zeii l-au împărțit pe om în două jumătăți, pentru a-l face mai slab (din acest motiv omul nu se simte integru). Teoretic, fiecare își poate găsi jumătatea și atunci ambii se vor simți un întreg.

Anume aici trebuie să vorbim despre acel fir invizibil care leagă două suflete pereche și care este considerat a fi inseparabil. Conform vechilor legende, zeii au legat acest fir invizibil de gleznele oamenilor, iar culoarea acestui fir este roșie – culoarea pasiunii sau a dragostei.

Simbolismul pozitiv al legăturii dintre două suflete și firul care îi leagă este evident, aceste legături nu se rup niciodată, de aceea atunci când sufletele pereche se întâlnesc, nimic nu le poate despărți. Cu alte cuvinte, totul este posibil!

Din fericire, conceptul de ”suflet pereche” nu a devenit pentru toată lumea o iluzie și mulți oameni remarcabili susțin această idee. Iată ce spune pictorița Julie Dillon:

”Universul nostru ne oferă fiecăruia din noi câte un suflet pereche – o reflecție a noastră, un suflet înrudit. Și oriunde s-ar afla aceste suflete, indiferent cât de departe sunt unul de altul – chiar și în dimensiuni diferite, ele se vor găsi unul pe celălalt. Aceasta este soarta, aceasta este dragostea.”

Dar faimosul medium Edgar Cayce a spus:

”Sufletele pereche reperezintă o conexiune permanentă cu o altă persoană pe care sufletul o simte în momente și locuri diferite pe parcursul întregii vieți. O altă persoană ne atrage la un nivel spiritual, nu pentru că ne completează într-un mod unic, ci pentru că, în prezența ei, simțim un impuls pentru a ajunge la plinătatea deplină.”

O altă opinie interesantă este exprimată de către Linda Brady:

”Recunoaștem sufletul pereche datorită gradului înalt de confort și securitate, pe care le simțim în prezența acestei persoane. Acest lucru nu înseamnă că nu există probleme care nu trebuie rezolvate. Mai degrabă asta înseamnă că oamenii simt intuitiv dacă pot cu această persoană rezolva toate problemele, fără a pierde respectul și dragostea.”

În cele din urmă, scriitoarea Elizabeth Gilbert afirmă:

”Oamenii cred că sufletul pereche este persoana care ți se potrivește perfect și toți își doresc acest lucru. Dar în realitate sufletul pereche este ca o oglindă, care îți arată ceea ce te împiedică să te dezvolți, o persoană care îți atrage atenția asupra propriei vieți și te ajută să te schimbi.”

loading...